Lies Holthinrichs
Lies Holthinrichs’ achtergrond is de woninginrichting en architectonische vormgeving. Stoffen en vormgeving lopen als een rode draad door haar leven. Die achtergrond heeft haar geïnspireerd tot de toegepaste textielkunst. Goede vormen en mooie kleurcombinaties bewegen haar tot het maken van tassen waarbij het praktische gebruik ook nog van belang is.
Het is weer een andere manier van omgaan met stoffen en vormgeving. De LH58 tassen zijn gemaakt van industrieel wolvilt. Lies ontwerpt en maakt de modellen zelf evenals de unika’s. De modellen zijn tijdloos van vormgeving. Ze zijn licht van gewicht en ze zijn er in sprekende, warme kleuren. Sinds kort laat Lies een paar modellen op een maatschappelijk verantwoorde manier in Nederland produceren.
Bettina Hermans
Bettina Hermans volgde een opleiding keramiek in Maastricht en deed daarna de kunstacademie in Tongeren. In haar werken is ze steeds op zoek naar eenheid, een eenheid die ze terugvindt in de mens of in de natuur. Elk werk heeft voor Bettina een verhaal wat ze heeft opgebouwd in haar gedachtewereld en dat pas vorm krijgt bij uitvoering. Bettina werkt graag met grote vormen, dat geeft haar een gevoel van vrijheid en helpt haar om haar gedachtewereld nog beter te vertalen.
Om de authenticiteit en puurheid van haar werken te behouden, gebruikt ze het liefst door haar zelf samengestelde klei waardoor ieder werk een uniek stuk is qua kleur en materie.
Ilse Konings
lse Konings gooide, na een carrière in de gezondheidszorg, tien jaar geleden het roer om. Ze startte met haar zus Liliane kunstatelier / winkel elle K’art [elkaar] in Weert, waarbij ze zich specialiseerde in papier-maché en hippe kinderkunst. Na een zeer inspirerende samenwerking van vijf jaar stapte Ilse uit dit project om zich meer te kunnen toeleggen op haar passie textieldesign.
Ilse verwerkt alle soorten stoffen, van nieuwe tot hergebruikte materialen tot unieke stoere tassen, stijlvolle woonkussens, kunstzinnige avondtasjes en fraaie woondecoraties. Dit alles onder haar eigen textiellabel Fancy Fleece, textieldesign waar de wereld een beetje mooier van wordt.
Petra Noordhof
Al tijdens de eerste keer vilten werd Petra verrast door het magische viltproces. Het omvormen van de luchtige, ongesponnen wol tot een stevig materiaal, het “schilderen”met kleurige wolsluiers, het kneden van een gewenste vorm, dit bij elkaar spreekt voortdurend al haar zintuigen aan.
Ze heeft verschillende workshops en masterclasses gevolgd onder andere bij Claudy Jongstra, Anneke Copier, Claudia Merx, Annette Quintin en Jolande van Luijk en ontwikkelde door veel te experimenteren een geheel eigen stijl.
Nog steeds wordt Petra gefascineerd door de ongekende mogelijkheden die deze techniek biedt, variërend van ragfijne sjaals en sieraden tot grote kleden, gordijnen en vormvaste voorwerpen zoals hoeden en schalen.
De laatste tijd richt ze zich meer op interieurproducten. Met de vilten raam- en wandpanelen is “verzachting” aan te brengen in de door de architectuur gebruikte harde materialen zoals glas, steen en beton. Petra Noordhof-Dragstra ontwerpt en maakt functionele kunst, want behalve een mooi visueel beeld, verbeterd het de akoestiek en geeft het een persoonlijk beeld aan het interieur.
Ton Eijssen
Het creëren van een fantasiebeeld, gevormd door fictie en non-fictie, is mijn grootste inspiratie. Deze verbeeldingskracht wordt vormgegeven in objecten (assemblages).
Met veel passie en plezier, zoek ik naar voorgevormde natuurlijke of vervaardigde materialen, voorwerpen, of fragmenten die niet als kunstmaterialen zijn bedoeld.
Het kunstwerk ontstaat door het plaatsen van de juiste combinatie van voorwerpen, ontmanteld en gemonteerd, totdat de diverse onderdelen in elkaar passen en zo een nieuw soort leven krijgen.