Jenny Roost bij Galerie Kunstproeven

Jenny Roost

_rings and art boxes

Ruimtelijke en speelse vormgeving typeert het werk van Jenny. Bijzondere maar toch draagbare juweelcreaties. Iets dat Jenny uitermate belangrijk vindt. Ze laat zich meevoeren in haar gedrevenheid door ingevingen. Door eenvoudigweg 'te doen', door 'te werken' ontstaan nieuwe vormen, nieuwe eigentijdse ontwerpen die in alle verscheidenheid toch de duidelijke hand van Jenny Roost hebben.

Mia America bij Galerie Kunstproeven

Mia America

_ceramic artworks

De vrolijke kant van het leven inspireert Mia in het bijzonder bij het maken van haar beelden. Het geeft haar veel voldoening de liefde voor de klei en de passie voor verbeelding om te zetten in beelden. De vrouw staat daarbij meestal centraal. Een vrouw die plezier heeft in het leven en koketteert met haar persoonlijke kracht.

 bij Galerie Kunstproeven

Josine Meulenberg-Verdonschot

_ceramics _paper-maché

Josine is een creatieve duizendpoot en maakt, naast schilderijen, keramiek en sieraden, onder andere objecten en woonjuwelen uit papier en kunstharsen volgens eigen procedé. De objecten worden beschilderd met olieverf of acrylverf.  De finishing touch bestaat uit een toevoeging van glaskralen en andere materialen. Voor de pop-up art shop maakte Josine Meulenberg-Verdonschot speciaal tulpen, sterren en engeltjes van porselein.

Gerda Smakkers bij Galerie Kunstproeven

Germa Snakkers 'BBBaG'

_leather [recycled] bags and aprons

Germa tikt overal afgedankte leren banken op de kop, haalt de goede stukken leer eraf en tovert die na een flinke schoonmaakbeurt om tot tassen, mapjes, kussens en schorten. Ze is nog steeds elke keer weer super enthousiast als ze ziet hoe uit een bank totaal andere producten ontstaan. Van elke bank heeft ze er maar een. Daarom is alles wat Germa Snakkers maakt one-of-a-kind.

Helmi Koenders bij Galerie Kunstproeven

Helmi Coenders

_handmade treasure goods for the holidays

Na een grafische opleiding heeft Helmi de kunstacademie in Maastricht gevolgd. Ze werkt nmomenteel als docent modevormgeving en textiel. Daarnaast werkt ze als freelancer onder haar eigen naam. 'Interessante Kunstwerkjes' is de merknaam voor wat Helmi Coenders maakt en de workshops die ze geeft.

Liliane Konings bij Galerie Kunstproeven

Liliane Konings

_paintings _digital paintings
_artful gifts

Liliane Konings is beeldend kunstenaar en galeriehoudster van Galerie Kunstproeven. In haar atelier in Sittard werkt ze aan schilderijen in lyrisch abstracte stijl en geeft ze schilderworkshops. Daarnaast ontwerpt ze digitale collages, rijk aan kleur, in een herkenbare stijl.

Marian  Bonnemayers bij Galerie Kunstproeven

Marian Bonnemayers

_ceramic artworks

Tijdens haar opleiding aan de kunstacademie werkte Marian met hout, metaal, klei, stof, kunststoffen en altijd kwamen mensfiguren bovendrijven. In haar werk zie je in zichzelf teruggetrokken figuren die een indruk maken van eenzaamheid. Die wordt versterkt door alleen kleding weer te geven als omhulsel van ons lichaam en het figuur open en leeg te houden zodat het lichaam een holte is en weer als eenzaamheid kan worden gezien. Door weg te laten wordt de kijker gedwongen zelf in te vullen wat hij in de objecten van Marian Bonnemayers ziet.

 bij Galerie Kunstproeven

Lief van Himbeeck

_jewelry _porcelain

De Antwerpse Lief is inmiddels 30 jaar als professioneel beeldend kunstenaar actief. Intussen is haar werkveld van schilderkunst en tegeldecoraties uitgebreid naar het maken en beschilderen van keramiek, porselein en juwelen. Het centrale thema van Lief van Himbeeck is de natuur.

Ankie Paulie bij Galerie Kunstproeven

Ankie Pauly

_collages

Ankie heeft een grafische achtergrond en is een verdienstelijk tekenaar. Regelmatig neemt zij deel aan een urban sketchcrawl. De laatste jaren legt ze zich bovendien toe op het schilderen met acryl door lessen te volgen bij beeldend kunstenaar Liliane Konings. Daar ontdekte ze ook haar voorliefde voor collages. In de pop-up artshop presenteert Ankie Pauly, naast een aantal collages, ook een artjournal.

Mariana Ciliberto bij Galerie Kunstproeven

Mariana Ciliberto 'florcita'

_ceramic bowls/cups _postcards

Florcita means 'little flower' in Spanish, and it has been Mariana's nickname for ever. Her ceramic pieces have always been signed with a little flower, so it stuck! She combines different techniques: ceramics and doodle drawing being the main, but Mariana Ciliberto also works with textiles doing hand dyeing, spinning, felting, weaving, knitting and more.

Nicole Geilen bij Galerie Kunstproeven

Nicole Geilen =NIC

_upcycling

Je kunt =NIC tijdens je event inschakelen voor UPCYCLING WORKSHOPS, oftewel 'GET TOGETHER'. Zie deze workshops vooral als een vorm van advies. Hoe je oude producten, die je dagelijks om je heen hebt en die geen functie meer hebben, een nieuwe, meestal mooiere functie kunt geven. Speciaal voor de Pop-Up  ArtShop maakte Nicole Geilen van kleine plastic flesjes een aantal kerstballen gecombineerd met airplants.

 bij Galerie Kunstproeven

Gerty Bongers

_handmade treasure goods for the holidays

Gerty is heel nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat geschiedenis met zich meedraagt. Veel hiervan vindt ze in producten op de vlooienmarkt en in kringloopwinkels. Vanuit die voorwerpen, ook in combinatie met al bestaande verzamelingen, met stoffen, knopen, bandjes en dergelijke, ontstaan andere producten. Recyclen is haar toverwoord. De producten die voortkomen uit deze visie zijn meestal driedimensionaal, zoals tassen, collages, poppetjes en noem maar op. Anders kijken naar voorwerpen is voor Gerty Bongers erg belangrijk. Het combineren tot een mooie composities een uitdaging.

 bij Galerie Kunstproeven

Ilse Konings 'Fancy Fleece'

_unique handmade pillows _artcards

Onder het label Fancy Fleece werkt Ilse vooral met textiel. Zij gebruikt voor haar textielcreaties nieuwe stoffen en daarnaast recyclet ze steeds vaker left-over stofjes. In de pop-up artshop vind je een collectie handmade pillows, allemaal one of a kind, en een serie hartverwarmers. Daarnaast ontwerpt Ilse Konings artcards. Deze vind je ook in de pop-up art shop.