Liliane Konings bij Galerie Kunstproeven

Liliane Konings

_paintings _digital paintings
_artful gifts

Liliane Konings is beeldend kunstenaar en galeriehoudster van Kunstproeven Pop-up Art Gallery. In haar atelier in Sittard werkt ze aan schilderijen in lyrisch abstracte stijl en geeft ze schilderworkshops. Daarnaast ontwerpt ze digitale collages, rijk aan kleur, in een herkenbare stijl.

www.lilianekonings.nl

Lief van Himbeeck bij Galerie Kunstproeven

Lief van Himbeeck

_jewelry _porcelain

Het best omschrijf je Lief als een creatieveling die op heel veel vlakken actief is. Ze begon haar carrière na haar opleiding schilderkunst aan Sint Lukas Brussel. Intussen is haar werkveld van de schilderkunst en tegeldecoraties uitgebreid naar het maken en beschilderen van keramiek, porselein en juwelen. Haar voorliefde voor mens en dier komen steeds weer tot uiting; de ene keer onder de vorm van en verhalend tafereel, de andere keer met kleuren en texturen uit de natuur. Elk seizoen bedenkt ze een aantal nieuwe creaties, van trendy theelichtjes tot hippe Kerstornamenten.

www.atelierliefvanhimbeeck.com

Gerty Bongers bij Galerie Kunstproeven

Gerty Bongers 'BONX'

_handmade treasure goods for the holidays

Gerty is heel nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat geschiedenis met zich meedraagt. Ze kijkt altijd met een open blik naar alles om zich heen. Kringloopwinkels, vlooienmarkten, maar ook tentoonstellingen en musea zijn haar inspiratiebron. Verzamelen maar ook recyclen, zijn haar passie en met deze verzamelingen maakt ze nieuwe producten die meestal driedimensionaal zijn: tassen, poppetjes, sleutelhangers en dergelijke. Anders kijken naar voorwerpen is belangrijk en het combineren tot een mooie compositie een uitdaging.Haar merknaam is BONX, de eerste drie letters van het achternaam met een kusje.

Mia Bruininckx bij Galerie Kunstproeven

Mia Bruyninckx

_etchings

Mia is gediplomeerd graficus. Zij behaalde haar masterdiploma aan het Sint Lucasinstituut te Brussel. Zij koos indertijd voor vrije grafiek, met als specialiteit kopergravure. De werkwijze is in feite nog steeds dezelfde als in de tijd van Rembrandt, en zeer arbeidsintensief. De etsinkt, de bijtende zuren, die in nog geen minuut je schepping kunnen vernietigen, het mooie handgeschepte papier, dit alles boeit Mia enorm. De ets is geen gemakkelijk middel tot reproduceren van kunst, maar een kunstvorm op zich. Aan elke prent gaat een zeer bewerkelijk proces vooraf en kost veel energie, alle prenten worden in een oplage gedrukt en soms met de hand ingekleurd. Ze zijn uiteindelijk unica, geen ets is hetzelfde. Mia vond haar tweede thuis in het hart van de Katharenstreek, een mystieke streek in de Franse Pyreneeën, waar zij zich ook begint toe te leggen op schilderkunst. Het is voor haar een schatkamer van inspiratie en creativiteit.

Germa Snakkers bij Galerie Kunstproeven

Germa Snakkers ‘BBBaG’

_leather [recycled] bags & aprons

Germa Snakkers tikt overal afgedankte leren banken op de kop, haalt de goede stukken leer er af en tovert die na een flinke schoonmaakbeurt om tot tassen, mapjes, kussens en schorten. Ze is nog steeds elke keer weer super enthousiast als ze ziet hoe uit een bank totaalandere producten komen. Van elke bank heeft ze er maar een, daarom is alles wat ze maakt one-of-a-kind.

www.facebook.com/BBBaG.nl

Jacqueline Muitjens bij Galerie Kunstproeven

Jacqueline Muitjens

_cyanotype on paper

Sarah Jane Hickson’s portraits and Jacqueline Muitjens’ trees capes are presented in wooden embroidery hoops and epoxy resin. A lonely figure and ancient forests are developed in blue, each piece searching for balance and understanding of an emotional journey: Time capsules of the artists’ lives and their collaboration. Inspired by an Artist in Residency in the Blue Mountains of Massaschusetts, USA, these cyanotypes capture both the energy of the sun and the fragility of human life.

www.jacquelinemuitjens.com

Josine Meulenberg-Verdonschot bij Galerie Kunstproeven

Josine Meulenberg-Verdonschot

_ceramics _paper-maché

Josine is een creatieve duizendpoot en maakt naast schilderijen, keramiek en sieraden, o.a. objecten en woonjuwelen uit papier en kunstharsen volgens een eigen procedé. De objecten worden beschilderd met olieverf en de finishing touch bestaat uit een toevoeging van glaskralen en andere materialen.

www.josinemv.nl

Het Werkgebouw bij Galerie Kunstproeven

Het Werkgebouw

_various designers

Het Werkgebouw huist in een loods op TapijnKazerne in Maastricht. Het biedt werkplaatsen aan vak- en ambachtslieden. Samenwerken, experimenteren, innovatie, kruisbestuiving en kennis delen staan centraal. De verschillende disciplines (glas-in-lood, productvormgeving, meubelstoffering, grafische vormgeving, modeontwerp, tuinarchitectuur, etc) en het verschil tussen startende en ervaren ondernemers zorgt voor een divers aanbod en een voedingsbodem voor het delen van kennis. Klanten kunnen in de toonzaal zien wat er gemaakt wordt, maar worden ook achter de schermen uitgenodigd om te leren hoe een glas-in-loodraam of een tafel vervaardigd worden.

www.hetwerkgebouw.nl

Ilse Konings bij Galerie Kunstproeven

Ilse Konings 'Fancy Fleece'

_handmade treasure goods for the holidays

Ilse woont en werkt in Weert en is enthousiast en gedreven, perfectionistisch en gepassioneerd. Ilse is autodidact. Creativiteit en muziek zitten haar in het bloed. Niet zo verwonderlijk met een creatieve moeder en een muzikale vader. Al op zeer jonge leeftijd kon ze uren aan de keukentafel bezig zijn met papier en stofjes. Een passie die samen met het bespelen van de cello een belangrijke plaats innemen in haar leven. Ze maakt handgemaakte woonaccessoires van nieuwe en hergebruikte materialen en legt daar haar hart in. Bijzondere cadeautjes voor mensen die je dierbaar zijn, gewoon omdat ze er gelukkig van wordt.

www.ilsekonings.exto.nl

Marian  Bonnemayers bij Galerie Kunstproeven

Marian Bonnemayers

_ceramic artworks

Tijdens haar opleiding aan de academie werkte ze met hout, metaal, klei, stof, kunststoffen en altijd kwamen mensfiguren (naast abstract werk) bovendrijven. In haar werk zie je in zichzelf teruggetrokken figuren die een indruk maken van eenzaamheid. Die wordt versterkt door alleen kleding weer te geven als omhulsel van ons lichaam en het figuur open en leeg te houden zodat het lichaam een holte is en weer als eenzaamheid wordt gezien. Door weg te laten wordt de kijker gedwongen zelf in te vullen wat hij ziet.

www.marianbonnemayers.nl

Jenny Roost bij Galerie Kunstproeven

Jenny Roost

_rings _bronze _cold ceramics

Ruimtelijke en speelse vormgeving typeert het werk van Jenny. Bijzondere maar toch draagbare juweelcreaties. Iets dat Jenny uitermate belangrijk vindt. Jenny laat zich meevoeren in haar gedrevenheid door ingevingen. Door eenvoudigweg te doen, door te werken ontstaan nieuwe vormen, nieuwe eigentijdse ontwerpen die in alle verscheidenheid toch de duidelijke hand van Jenny hebben.

www.jennyroost.com

Jacqueline van der Most bij Galerie Kunstproeven

Jacqueline van der Most

_mosaic objects

Met tweedehands servies is haar ‘Rariteitenkabinet’ ontstaan. Elke rariteit is een verzameling van porseleinen voorwerpen, servies en glas, tentoongesteld op een organische vorm. Ze zijn uniek, afwijkend en gemaakt uit toevalligheden. Het zijn kleine kunstcollecties en vertellen een interessant verhaal. Zoals ‘Just a Picture on the Wall’ de foto aan de muur is, die ter herinnering overblijft.

www.mostmozaiek.com

Sarah Jane Hickson  bij Galerie Kunstproeven

Sarah Jane Hickson

_cyanotype on paper

Sarah Jane Hickson’s portraits and Jacqueline Muitjens’ treescapes are presented in wooden embroidery hoops and epoxy resin. A lonely figure and ancient forests are developed in blue, each piece searching for balance and understanding of an emotional journey: time capsules of the artists’ lives and their collaboration. Inspired by an Artist in Residency in the Blue Mountains of Massaschusetts, USA, these cyanotypes capture both the energy of the sun and the fragility of human life.

www.sarahjanehickson.com