Workshop Cyanotype of blauwdruk bij Galerie Kunstproeven


Workshop Cyanotype of blauwdruk

In deze workshop experimenteren we met een analoge fototechniek uit 1842: cyanotype of blauwdruk. Je hebt geen doka nodig en de techniek werkt net als bij polaroid papier. We gebruiken een vloeibaar mengsel dat aquarelpapier of textiel gevoelig maakt voor UV-licht. Met fotonegatieven maar ook bladeren, bloemen en veren maken we een afdruk. Waar de zon het behandelde papier kan raken, vindt een reactie plaatst wat een blauwe kleur veroorzaakt. Waar de zon niet kan komen zal er geen reactie plaatsvinden en blijft het papier wit. De experimenten gebruiken we voor een eindwerk, waarbij ook mixed media technieken aan bod komen.

De groepen zijn niet groter dan zes à zeven cursisten zodat voldoende persoonlijke aandacht wordt gegarandeerd. Ervaring is niet noodzakelijk, iedereen wordt op zijn eigen niveau begeleid. Je kunt tijdens deze workshop ongeveer vijf A5 werken maken op papier en één op textiel. Van tevoren kun je twee digitale foto's mailen naar Liliane. Zij maakt hier fotonegatieven van, die je tijdens de workshop gebruikt om blauwdrukken te maken.


Waar

In het ruime en inspirerende atelier van Liliane Konings aan de Leeuwerikstraat 5 in 6325 BD Vilt - Berg en Terblijt.


Wanneer

Deze workshops vinden plaats op vastgestelde data. De data worden per halfjaar vooraf gepland. Lesuren van 10.00 tot 15.30 uur. De lessen zijn op dinsdag en op zaterdag. Kijk hier in de workshopagenda.


Prijs

€ 65,- per persoon per les inclusief koffie/thee/lekkers en alle materialen.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden via info@kunstproeven.nl of telefonisch bij Liliane op nummer
06-20488997. Voor meer info kun je ook met Liliane bellen.