Workshop Cyanotype of blauwdruk bij Galerie Kunstproeven


Workshop Cyanotype of blauwdruk

Voor de liefhebbers van blauw! In deze workshop experimenteren we met een analoge fototechniek uit 1842: cyanotype of blauwdruk. Je hebt geen doka nodig en de techniek werkt net als bij polaroid papier. We gebruiken een vloeibaar mengsel dat aquarelpapier of textiel gevoelig maakt voor UV-licht. Met fotonegatieven maar ook bladeren, bloemen en veren maken we een afdruk. Waar de zon het behandelde papier kan raken, vindt een reactie plaatst wat een blauwe kleur veroorzaakt. Waar de zon niet kan komen zal er geen reactie plaatsvinden en blijft het papier wit. De experimenten gebruiken we voor een eindwerk, waarbij ook mixed media technieken aan bod komen.

Je kunt tijdens deze workshop een tiental prints maken op papier en of stof. Het formaat op papier is A5 of A4. Van tevoren kun je drie digitale foto's mailen naar Liliane. Zij maakt hier fotonegatieven van, die je tijdens de workshop gebruikt om blauwdrukken te maken.


Wanneer

De data voor deze workshop [een woensdag of een zaterdag] vind je in de workshopagenda.
Daarnaast kun je je ook als groep van minimaal vijf en maximaal zes personen aanmelden. We plannen dan samen een datum.


Waar

In het ruime en inspirerende atelier van Liliane Konings aan de Leeuwerikstraat 5 in 6325 BD Vilt - Berg en Terblijt. Dit is een voormalige basisschool. Ingang door het poortje aan de Heiweg en parkeren kan gratis in de buurt.


Prijs

€65,- voor een hele dag [10 tot 16.00 uur]. Inbegrepen zijn koffie, thee en lekkers, en alle materialen. Een boterhammetje voor de lunch neem je zelf mee.
Als je op stof wilt werken en je werk wilt inlijsten in een borduurring, is het handig zelf vast een borduurring aan te schaffen.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden via info@kunstproeven.nl of telefonisch bij Liliane op nummer 06-20488997. Voor meer info kun je ook met Liliane bellen.