Over José Fijnaut


José studeerde in 1988 cum laude af aan de kunstacademie in Maastricht. Ze genoot daar een klassieke opleiding ruimtelijk vormgeven; haar vakdocent was Appie Drielsma. Ze is werkzaam als beeldend kunstenaar, maakt autonoom werk en werk in opdracht. Enkele opdrachten in de openbare ruimte zijn het Max Euwe monument in Amsterdam, het Wielermonument in Elsloo en het Carillon in Stein. Daarnaast geeft José als gastdocent portretles op de kunstacademie in Maastricht en onder andere in eigen atelier boetseerlessen en portretworkshops. www.josefijnaut.nl.

Recente exposities van portretten en autonoom werk:
Museum de Domijnen in Sittard, PlateauKunst, Terpkerk Urmond, Galerie Zelhem en Odapark Venray. Momenteel zijn José’s hondenportretten in onze galerie te zien.

Koppig Limburg:
José Fijnaut vormt met Maria Stams het duo ‘Koppig Limburg’. Hun gemeenschappelijke project HeadLines bracht talloze bekende Limburgers naar hun atelier, wat steeds resulteerde in twee afzonderlijk geboetseerde koppen. www.koppiglimburg.nl


Pop-up gallery:
Een vaste stek zoek ik niet meer. Ik kwam er achter dat ik het veel spannender vind, om steeds ergens voor een korte periode op te duiken. Het pop-up concept betekent dat we als een soort van kunstnomaden steeds een andere spot zoeken in de binnenstad van Maastricht. Ik richt de plek in als pop-up galerie, rekening houdend met de sfeer van het pand en de omgeving. Soms voor een maand, een andere keer voor een jaar of nog langer. Ook hier hou ik vast aan mijn eigen[wijze] filosofie en unieke concept.

Collectie:
In de collectie vind je onder andere eigentijdse schilderijen, objecten, keramiek, juweelkunst, tassen, artistieke en design tweedehands kleding, coole woonaccessoires, [kunst]boeken en kunstkaarten.

Stay tuned:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de art-events die wij organiseren. En wil je zelf aan de slag kijk dan eens op de workshoppagina voor ons complete aanbod. De workshops worden gegeven door beeldend kunstenaar Liliane Konings en vinden plaats in haar inspirerende atelier in Vilt [Berg en Terblijt].

Tot ziens op een bijzondere plek bij Kunstproeven Pop-up Art Gallery,
Liliane Konings